Shiraz

6 september 2018 - Isfahan, Iran

Half in de ochtend naar de Vakil-bazaar; een van de leukste van Iran. Lekker slenteren en verdwalen in de stegen. Behalve levensmiddelen is hier van alles te koop. Ook een distilleerketel om zelf arak te maken. Vreemd dat je in een land waar alcohol streng verboden is openlijk een distilleerketel kunt kopen. Het verklaart wel de aanwezigheid van de AA.

In een oud theehuis geluncht. Eindelijk dizi abgusht gegeten, een stoofpotje en soep in een. Lekker, je eet eerst de bouillon waarin vlees, kikkererwten, bonen en aardappelen gegaard zijn. Dan stamp je de rest van de inhoud en eet deze stamppot met brood.

Toch nog maar even naar het heiligdom van Shah-cheragh gegaan. Hier is het graf van een broer van imam Reza (die uit Mashhad). Ook hier mochten weer alleen op het plein komen en dat was niet heel bijzonder.

Met een taxi naar de Eram-tuin en met de Iraniërs gewoon wat rondgehangen tot het minder warm was. Nog even bij het fort gekeken en toen terug naar de camper.

‘s Avonds met z’n zessen gegeten bij een luxe restaurant. Chateaubriand was hier een dunne schijf goed rundvlees met daarop gebakken champignons en een laag kaas en daar weer bovenop kipfilet ook weer met gesmolten kaas. Dat allemaal geserveerd met broccoli, wortelpuree en aardappelpuree. Het 0% bier drink je uit een keurig wijnglas.

Foto’s